Η Ιστορία μας

Ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου πρωτοιδρύθηκε το 1966 και ήταν η πρώτη καθαρώς Κυπριακή αυτοκινιστική Λέσχη. Σκοπος του η προώθηση του αυτοκινητιστικού αθλήματος στην Κύπρο, που μέχρι τότε όλοι οι αγώνες αυτοκινήτου διοργανώνουνταν από τους Άγγλους των Βάσεων. 

Με τα λίγα μέσα που διαθέταμε τότε, ξεκινήσαμε τις πρώτες μας διοργανώσεις, μικρά ράλλυ, autocross, και αγώνες δεξιοτεχνίας, καλυτερεύοντας κάθε φορά το επίπεδο και θέτοντας καλές βάσεις για το μέλλον.

Τον Μάρτιο του 1974 αποφασίστηκε μια γενική αναδιοργάνωση. Ξεκινήσαμε με την απόκτηση εντευκτηρίου για τα μέλη μας και επεκτείναμε τις δραστήριοτητες του Ομίκλου σε πολλούς άλλους τομείς. εκτός του αυτοκινήτου.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 1974 ο ΟΦΑ θα διοργάνωνε τους πιο σημαντικούς αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και Ταχύτητας.

Τον δεύτερο μας αγώνα, την Ανάβαση Λευκονοίκου, την διοργανώσαμε την 7η Ιουλίου. Μια εβδομάδα μετά συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα που όλοι ζήσαμε και που η ανάμνηση τους θα είναι πάντα βαθεία χαραγμένη στην ψυχή μας και που τίποτα δεν άφησαν ανεπηρεάστο.

Και μετά που ο πόλεμος κόπασε και άρχισε από όλους η προσπάθεια και ο αγώνας για επιβίωση, ξαναμαζευτήκαμε και αποφασίσαμε ότι και εμείς έχουμε την υποχρεώση και την ευθύνη να συμβάλλουμε στο καινούργιο οικοδόμημα της Κυπριακής Ζωής.

Για δύο χρόνια είμασταν η μόνη Αυτοκινητιστική Λέσχη που συνέχιζε το άθλημα.

Με τις δραστηριότητες μας δημιουργήσαμε καινούργια ενδιαφέροντα στα μέλη μας και αποκτήσαμε ένα σεβαστό άριθμο νέων μελών, που με την σειρά τους θα συνδράμουν στην ανοδική πορεία του Ομίλου…

Σπύρος Μιχαήλ
Σπύρος Παναγή & Κώστας Λαμπριανίδης
1987